Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

CCOO exigeix que el pagament de les prestacions d’atur arribi “el més aviat possible”

ACN Barcelona.-El sindicat CCOO exigeix al govern espanyol que habiliti “mecanismes” per garantir que tots els aturats cobrin la prestació “el més aviat possible”. En declaracions a l’ACN, el Secretari […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-El sindicat CCOO exigeix al govern espanyol que habiliti “mecanismes” per garantir que tots els aturats cobrin la prestació “el més aviat possible”. En declaracions a l’ACN, el Secretari de Treball, Economia i Estudis del sindicat, Ricard Bellera, demana que el pagament no es faci només el dia 10 de cada mes, com habitualment, sinó que hi hagi una “nòmina contínua” que permeti que la gent vagi cobrant a mesura que vagi rebent el dret a la prestació. En aquest sentit, ha recordat que moltes famílies es troben en situacions “de vulnerabilitat i extrema precarietat”.

De fet, malgrat que les dades d’atur publicades aquest dijous parlen de 417.047 aturats registrats, CCOO calcula que en total són “més d’un milió” per l’allau d’ERTO de les últimes setmanes. D’altra banda, Bellera ha demanat a les empreses “compromís” perquè l’actual situació de suspensió de contractes per la pandèmia “no es converteixi en atur estructural” i es pugui “recuperar la situació” quan s’acabi l’estat d’alarma.