Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

CCOO diu que el pacte de rendes “depèn de la voluntat de totes les parts”, amb el govern espanyol com a “protagonista”

ACN Madrid – El secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha assegurat que el pacte de rendes “depèn de la voluntat de totes les parts”, però ha considerat que el […]

Agències 11/07/2022

ACN Madrid – El secretari general de CCOO, Unai Sordo, ha assegurat que el pacte de rendes “depèn de la voluntat de totes les parts”, però ha considerat que el govern de Pedro Sánchez ha d’exercir el rol de “protagonista”. En aquest sentit, el líder de CCOO a l’Estat ha lamentat que l’executiu “continuï veient com aliè” un acord que eviti que la inflació estigui disparada. Sordo ha admès que hi ha “converses informals” sobre el tema i ha assegurat que continuaran durant els mesos d’estiu. Amb tot, el sindicat ha qualificat de “preocupant” la conjuntura econòmica actual i ho ha atribuït a la “imparable” pujada de la inflació. Per aquest motiu, CCOO manté la mobilització de treballadors públics prevista per aquest dijous davant del Congrés dels Diputats.

La manifestació coincidirà amb el debat de política general i hi ha més de tres milions d’empleats cridats a anar-hi. Els sindicalistes exigeixen una pujada generalitzada dels salaris i una “recuperació” dels drets retallats. Així mateix, critiquen la “passivitat” del govern de l’Estat per donar resposta a les seves demandes.