Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

CCOO denuncia que Salut no prevegi aïllar els sanitaris vacunats que donin positiu en alguns casos

ACN Barcelona.-El sindicat CCOO denuncia que Salut no prevegi aïllar els professionals sanitaris vacunats que donin positiu de covid-19 en alguns casos. Segons indica el sindicat en un comunicat, la […]

Avatar
Agències 05/07/2021

ACN Barcelona.-El sindicat CCOO denuncia que Salut no prevegi aïllar els professionals sanitaris vacunats que donin positiu de covid-19 en alguns casos. Segons indica el sindicat en un comunicat, la modificació del protocol del 2 de juliol estableix que el dia 0 -dia de la definició com a contacte estret-, es farà una PCR al professional i que, si el resultat és negatiu o bé positiu però es considera que no hi ha transmissibilitat o que es tracta d’una infecció passada, pot treballar amb les mesures adequades de protecció. Si la PCR és positiva i es considera que hi ha una transmissió activa, serà considerat un cas nou i haurà de fer aïllament. CCOO alerta que aquesta modificació pot fer augmentar el risc de contagi entre professionals i usuaris.

El sindicat assenyala que no aïllar els professionals en alguns casos respon a “assegurar que el sistema sanitari no se saturi”. En els darrers dies els casos de covid-19 s’estan multiplicant a Catalunya, sobretot entre els més joves. Ara bé, CCOO adverteix que aquesta modificació del protocol pot “provocar un efecte contrari” i no entén com es pot prendre aquest tipus de mesura “sense que hi hagi evidències científiques que demostrin que la vacuna eviti la infecció per covid”. En el text del 28 de juny, el protocol establia que en cas que alguna de les dues proves -la PCR del dia 0 i del dia 7- tingués un resultat positiu, es consideraria com a cas positiu amb sospita d’infecció per variants que escapen a la immunitat; es recomanaria seqüenciar la mostra i aplicar les actuacions davant d’un cas positiu. A més a més, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha assenyalat aquest dilluns que estan ultimant nous protocols per “racionalitzar” proves i actuacions per descongestionar l’atenció primària. Salut preveu explicar-ne els detalls en les properes hores o dies.