Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

CCOO denuncia que les empreses adjudicatàries de la neteja no han abonat els endarreriments i han incomplert l’acord

ACN Barcelona – CCOO ha denunciat que les empreses adjudicatàries dels serveis de neteja viària, recollida de residus i activitats de medi ambient de la ciutat han incomplert l’acord que […]

Agències 29/07/2022

ACN Barcelona – CCOO ha denunciat que les empreses adjudicatàries dels serveis de neteja viària, recollida de residus i activitats de medi ambient de la ciutat han incomplert l’acord que va permetre desconvocar la vaga prevista pel 24 d’abril. En concret, asseguren que CLD-Sorigué, FCC, Prezero i Urbaser han ingressat les nòmines de juliol sense els endarreriments acordats. Els sindicats recorden que es va arribar a un acord econòmic d’increments salarials que va permetre desconvocar l’aturada i que aquest recollia el pagament del 6% en concepte d’increments corresponents al 2021. La situació és “inadmissible” per al sindicat i per això ha anunciat que preparen mobilitzacions.

CCOO ha afirmat que Ajuntament i empreses “es passen la pilota sobre qui ha de fer l’augment”. Ha afegit que els treballadors volen cobrar “ja que porten tres anys sense increments salarials i no volen continuar així”.

El sindicat ha fet una crida a la resta de forces sindicals per treballar de forma conjunta i establir una estratègica compartida que permeti defensar de forma unitària els drets dels treballadors.