Dilluns, 25 de gener de 2021 - Edició 914
La República

CCOO denuncia que Amazon incompleix la seguretat laboral i “pressiona” els treballadors amb l’arribada del Black Friday

ACN El Prat de Llobregat.-Comissions Obreres ha denunciat públicament que Amazon incompleix les mesures de seguretat i sanitat laboral als centres que té a l’estat espanyol, tres d’ells a Catalunya. […]

Avatar
Agències 26/11/2020

ACN El Prat de Llobregat.-Comissions Obreres ha denunciat públicament que Amazon incompleix les mesures de seguretat i sanitat laboral als centres que té a l’estat espanyol, tres d’ells a Catalunya. Segons el sindicat, amb l’arribada del Black Friday, el gegant del comerç electrònic “exigeix ritmes de treball elevats, amb moviments repetitius durant vuit hores diàries i molta pressió psicològica per no afluixar el ritme”. Per sensibilitzar els compradors, CCOO ha iniciat una campanya a les xarxes socials on difon com és el ritme de treball dels empleats. “Que tot el món sigui conscient que, rere d’un clic per fer una comanda i rebre un paquet, hi ha milers de persones sotmeses a una gran pressió”, adverteixen els treballadors.

“Estem davant d’una empresa que diu que ha posat moltes mesures per garantir la seguretat i la salut, però al final no se’n compleix cap, especialment en campanyes comercials com el Black Friday, en què Amazon només vol produir i facturar com més, millor”, explica el delegat de prevenció de riscos laborals de CCOO al centre d’Amazon del Prat de Llobregat, Sergi Lafuente.Comissions Obreres lamenta que aquesta “pressió” l’estan vivint especialment els 3.200 treballadors del centre logístic del Prat, com a principal punt d’operacions de la firma a Catalunya, però matisa que es troben en una situació similar les plantilles de Castellbisbal (Vallès Occidental) i Martorelles (Vallès Oriental).Lafuente insisteix que la campanya iniciada a les xarxes socials amb la publicació de diversos gifs vol “fer entrar en raó” tots els compradors. “És molt fàcil fer un clic, però ens hem de posar a la pell dels treballadors que estan dins les empreses fent paquets durant vuit hores al dia, amb moviments molt repetitius que els acaben provocant lesions”, subratlla.L’acció del sindicat durant el Black Friday s’engloba en una altra denúncia pública a nivell internacional, anomenada #MakeAmazonPay. En aquest cas, sindicats d’arreu del món recullen signatures per reclamar que Amazon pagui els seus impostos degudament “per contribuir al benestar social, a reparar el deteriorament del medi ambient i a sostenir les petites i mitjanes empreses a les que està fent tant mal”.

Relacionats