Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

CCOO denuncia l’empresa Nora a Inspecció de Treball per obligar la plantilla a treballar quan ja es coneixen 4 positus

ACN Barcelona.-CCOO ha denunciat l’empresa de recollida de residus i neteja Nora a la Inspecció de Treball per incompliment del protocol de prevenció de la covid-19, després que s’hagi detectat […]

Avatar
Agències 29/07/2020

ACN Barcelona.-CCOO ha denunciat l’empresa de recollida de residus i neteja Nora a la Inspecció de Treball per incompliment del protocol de prevenció de la covid-19, després que s’hagi detectat un brot que afecta15 treballadors. Els empleats del torn de nit, format per 25 persones, van treballar dos dies un cop sabut que hi havia quatre infectats a l’empresa i mentre esperaven els resultats dels testos PCR, contradient les recomanacions del Departament de Salut, apunta el sindicat. Finalment, 11 d’aquests treballadors van acabar donant positiu. L’organització sindical també denuncia que la companyia donés ordres de continuar treballant “sense prendre cap mesura addicional” com ara limitar l’ús d’espais compartits com els menjadors o els vestidors.

El delegat de CCOO a l’empresa, Jesús Fernández, assegura que s’ha comès “una negligència” perquè l’empresa hauria pogut moure torns o prendre mesures per evitar el contacte dels treballadors als espais comuns, com tancar les dutxes i instar la plantilla a canviar-se de roba a casa seva. Fernández explica que els primers contagis al torn de nit es van conèixer entre el 20 i el 23 de juliol i es van començar a fer testos per conèixer l’abast del brot. En aquell moment, les autoritats sanitàries van recomanar a Nora que els empleats a qui s’havia fet la PCR es quedessin a casa, continua el sindicalista. Tot i això, l’empresa no va esperar a saber el resultat de les proves i va obligar els treballadors a anar a la feina divendres i dissabte. L’endemà es va saber que 15 dels 25 treballadors del torn de nit havien donat positiu al test de covid-19, afegeix Fernández. Segons el representant de CCOO, aquesta setmana es faran testos al centenar de persones que treballen per l’empresa. Nora és una empresa mixta constituïda pel Consell Comarcal de la Selva, l’Ajuntament de Blanes i Cespa, dedicada a la recollida residus, la neteja viària i serveis ambientals.