Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

CCOO denuncia al Síndic de Greuges el “col·lapse” de l’atenció al públic a les oficines de Trànsit

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – CCOO ha denunciat al Síndic de Greuges el col·lapse que pateixen les oficines de Trànsit. El sindicat ha recordat que el passat 29 de març el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, va anunciar que s’estava negociant amb Hisenda i Funció Pública un augment de la plantilla de funcionaris de la DGT i un Pla de Xoc, que seria efectiu en el termini d’un mes. “El període ha finalitzat i encara seguim a l’espera que s’anunciï com es desplegarà aquest”, han apuntat fonts sindicals. Alhora, han recordat que hi ha un elevat nombre de vacants en llocs de treball vinculats a l’atenció directa a la ciutadania. Segons CCOO ronden el 80% a Girona, mentre que a Tarragona, Sabadell i Lleida superen el 70%, i a Barcelona se situen en el 60%.

D’acord amb CCOO la disminució de plantilla afecta de manera directa a la ciutadania perquè fa que tràmits corrents i necessaris perquè un vehicle pugui circular no es duguin a terme amb l’agilitat necessària. Com a exemple s’han referit a les matriculacions, les transferències o canvis de titularitat, les altes i baixes, els processos de rehabilitació, o les notificacions de venda.

Publicitat

El sindicat ha assegurat que la falta de personal en llocs d’atenció directa al públic suposa que gairebé el 70% de persones que tracta d’obtenir cita prèvia no l’aconsegueixi. Aquesta xifra augmenta fins al 75% en algunes províncies i ascendeix fins el 91% quan es tracta del tràmit de bescanvi de llicència.

“Els tràmits de matriculació i transferència de vehicles són l’imprescindible suport administratiu per al sector de l’automoció, sent gestions sobre les que, en l’actualitat, existeix una demora d’entre 25 a 35 dies de mitjana per a ser atès”, ha manifestat el sindicat. D’altra banda, ha dit que la falta d’operadors d’informació també està incidint de manera negativa en el servei públic d’exàmens per a l’obtenció del permís de conduir.

D’altra banda, CCOO ha remarcat que s’estima que els costos associats amb les lesions d’accident de trànsit suposen l’1% del Producte Interior Brut de l’Estat i ha dit que les pèrdues relacionades amb la congestió del trànsit, representen el 2% d’aquest. Així, CCOO ha alertat del risc d’augment d’accidents i morts a la carretera per la falta de personal i per les privatitzacions de serveis públics essencials per a la seguretat viària a la Direcció General de Trànsit, com els Centres de Gestió i els serveis aeris de vigilància.

La Secció Sindical de CCOO del ministeri de l’Interior també ha presentat una queixa davant el Defensor del Poble espanyol, així com davant la representació territorial de la institució a vuit comunitats autònomes més a banda de Catalunya.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió