Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

CCOO demana transparència després de “l’escandalós” cas del concurs del districte administratiu de la Zona Franca

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – CCOO ha demanat a les administracions que treballin amb “transparència absoluta” a l’hora de gestionar el patrimoni públic, dos dies després de conèixer-se que l’Oficina Antifrau ha detectat irregularitats en el contracte d’adjudicació del districte administratiu de la Zona Franca. “El que passava al districte administratiu era escandalós i anava precedit de la venda accelerada d’immobles sense controls democràtics”, ha dit el secretari general de la Federació de Serveis i Administracions Públiques de CCOO de Catalunya, Manuel Fages, en declaracions a l’ACN. “Indubtablement que ens donin la raó ens satisfà, però preferiríem que no ho fessin”, ha dit.

Ara, Fira 2000, participada en un 52% per la Generalitat, revisarà d’ofici el concurs d’adjudicació del terreny que acull diversos departaments del Govern, a la filial del Grup Axa Zumaran Inversiones. La revisió durarà sis mesos i podria acabar amb l’anul·lació del contracte.

Publicitat

La denúncia interposada per CCOO denunciava que l’operació estava orquestrada perquè la guanyés el grup que finalment se la va endur. D’altra banda, el sindicat es mostrava preocupat perquè “una mateixa persona fos jutge i part”, ja que el president de Fira 2000 i el director general de patrimoni eren la mateixa persona, Salvador Estapé.

A l’espera de poder estudiar la resolució, el sindicalista no descarta acudir a la Fiscalia perquè actuï. Amb tot, admet que és “molt difícil” que hi pugui haver retroactivitat en les actuacions perquè l’edifici està ja construït i en funcionament.

“Totes les vendes de patrimoni d’aquell moment van estar cobertes per manca de transparència”, ha assegurat Fages, que s’ha mostrat “sorprès” per les informacions publicades perquè no s’esperaven una resposta després de set anys. El president de la Federació de Serveis de CCOO s’ha referit a la venda de 14 seus que eren al centre de Barcelona “de pressa i corrent amb un concurs no prou transparent”.

Fages ha aclarit que “ara no es produeix aquest fet” i ha aprofitat per demanar avançar en el “control democràtic” del patrimoni públic.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió