Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

CCOO demana reduir ràtios per evitar tancaments de grups de P3 i ”massificació” a l’ESO

ACN Barcelona.-La Federació d’Educació de CCOO demana reduir les ràtios millorar la inclusivitat del sistema i aposat per fixar 20 alumnes a les aules d’infantil i primària, 25 a l’ESO, […]

Avatar
Agències 16/04/2019

ACN Barcelona.-La Federació d’Educació de CCOO demana reduir les ràtios millorar la inclusivitat del sistema i aposat per fixar 20 alumnes a les aules d’infantil i primària, 25 a l’ESO, 30 a la secundària postobligatòria. Pel sindicat, aquesta és una mesura per ”entomar” la reducció demogràfica als primers anys d’escolarització i el gran increment a l’educació secundària, tant obligatòria com postobligatòria. Per això, critiquen la ”manca” de planificació escolar.Des del sindicat calculen que s’han deixat d’invertir 3.700 milions d’e uros els darrers 6 anys.

El sindicat denuncia el tancament d’aules de P3 i la massificació d’algunes línies d’ESO com a conseqüència de la mala planificació escolar. També demanen que la reducció de ràtios afecti el primer cicle d’educació infantil, fins a aconseguir 6, 9 i 15 alumnes per nivell.