Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

CCOO demana que les extraescolars es mantinguin obertes perquè “són part ineludible del dret a l’educació”

ACN Barcelona.-CCOO ha demanat aquest divendres que les extraescolars i el lleure infantil en general es mantingui obert perquè és “part ineludible del dret a l’educació”. En un comunicat, el […]

Avatar
Agències 30/10/2020

ACN Barcelona.-CCOO ha demanat aquest divendres que les extraescolars i el lleure infantil en general es mantingui obert perquè és “part ineludible del dret a l’educació”. En un comunicat, el sindicat ha remarcat que “l’educació no formal esdevé un espai d’aprenentatge en valors positius i de no discriminació, que ajuda els infants a formar-se”. A més, remarca que per alguns menors és “l’únic àmbit lúdic que tenen”, al marge de les necessitats de conciliació de les famílies. El lleure sovint evita que avis o persones vulnerables s’hagin d’ocupar dels nens en temps de pandèmia. “Les extraescolars són un àmbit segur, tenen uns protocols específics, i unes professionals que han adaptat les activitats per poder ajustar-se a la nova realitat”, ha afegit.

El sindicat creu que igual que en els parcs, espais d’esbarjo i camins de muntanya es permet el lliure accés sense cap mena de restricció ni de control de les normes d’higiene establertes, les extraescolars tampoc haurien de veure restringida la seva activitat, ja que en tots i cadascun dels centres on es realitzen es pot establir una traçabilitat en cas de detectar-se un positiu i es garanteix el compliment de les mesures d’higiene establertes.En paral·lel, CCOO destaca que el tancament de les extraescolars i dels equipaments infantils provocarà que molts treballadors i treballadores del sector tornin a una situació de precarització de la qual encara moltes no havien sortit.