Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

CCOO demana que l’empresa de Montornès es faci càrrec de totes les despeses derivades de l’incendi

ACN Granollers.-Comissions Obreres ha criticat durament l’empresa Ditecsa de Montornès a qui acusa de malmetre severament el medi ambient, de posar en risc a les persones i veïns de la […]

Avatar
Agències 12/12/2019

ACN Granollers.-Comissions Obreres ha criticat durament l’empresa Ditecsa de Montornès a qui acusa de malmetre severament el medi ambient, de posar en risc a les persones i veïns de la zona i de fer perdre facturació a les empreses del polígon que va haver d’estar aturades almenys durant tot el matí. El portaveu de CCOO al Vallès Oriental, Gonzalo Plata, assegura, a més, que a l’empresa hi havia una alta temporalitat i rotació, “cosa que impedia que els treballadors tinguessin els coneixements necessaris per treballar amb aquest tipus de producte”. Comissions exigeix que l’empresa es faci càrrec de totes les despeses derivades de l’incendi i que derivi els treballadors a una altra planta del mateix grup empresarial o bé els indemnitzi “com toca”.

Plata s’ha mostrat molt preocupat aquest dijous al matí, en declaracions a l’ACN, amb l’estat del riu Besòs. “És un patrimoni que hem recuperat amb l’esforç de moltes administracions públiques del voltant, amb l’ACA i el Consorci del Besòs. Hem de recordar que era el riu més contaminat d’Europa i ara és un entorn natural que aprofiten els veïns i treballadors com un lloc o es fa oci i natura, i ara no sabrem si hi podrem anar”, critica. Amb el vessament de dissolvent, hi ha hagut desenes de peixos (carpes i anguiles, principalment) que han mort. Plata també ha criticat les dues multes que tenia l’empresa per no complir les indicacions del Departament de Territori i Sostenibilitat. “Qui gestiona el medi ambient, no pot tenir multes de medi ambient”. Comissions també s’ha interessat per les condicions laborals de la trentena de treballadors de l’empresa. Plata assegura que hi havia una alta temporalitat i molta rotació de personal. “Quan demanem inspeccions de treball, quan demanem inspeccions de medi ambient, quan demanem representació sindical, que tampoc n’hi havia, és per evitar que es produeixin situacions d’aquestes característiques”.