Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

CCOO demana garantir la “sostenibilitat ambiental, laboral i social” en l’ampliació de l’aeroport del Prat

ACN Barcelona.-CCOO ha valorat l’acord entre Estat i Generalitat per a l’ampliació de l’aeroport del Prat i ha reclamat participar en la definició del pla director per garantir la “sostenibilitat […]

Avatar
Agències 02/08/2021

ACN Barcelona.-CCOO ha valorat l’acord entre Estat i Generalitat per a l’ampliació de l’aeroport del Prat i ha reclamat participar en la definició del pla director per garantir la “sostenibilitat ambiental, laboral i social” del projecte. “És important que el model de mobilitat i transport sigui sostenible, vertebri el territori i respecti el medi ambient, així com la generació de treball estable i de qualitat amb salaris dignes”, ha assenyalat el sindicat, que considera que la gestió actual de l’aeroport de Barcelona “no garanteix aquestes condicions de treball”. En paral·lel, CCOO també exigeix una ampliació del Prat “que doni una solució viable per a la Ricarda” i celebra que la Bilateral obri “una nova etapa institucional”.

“Vivim uns moments transcendentals pel futur del país i els consensos institucionals i el diàleg social han de ser els instruments per construir un nou model econòmic i social que acabi amb la precarietat i les desigualtats”, ha apuntat CCOO. El sindicat recorda que l’ampliació haurà de tenir l’aval de la Comissió Europea i complir amb els requeriments ambientals de la xarxa Natura 2000 sobre espais protegits. Un acord que també garanteix la connexió de l’AVE entre els aeroports de Reus i Girona amb el Prat. “Es tracta d’una antiga reivindicació. Que es faci en forma d’AVE i sense que sigui una alternativa a l’ampliació no és el que sempre hem defensat però considerem que és un pas en la bona direcció”, ha reflexionat el sindicat.