Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

CCOO demana al Govern que intervingui les instal·lacions i recursos de la sanitat privada per fer front al coronavirus

ACN Barcelona.-CCOO ha demanat al Govern que “prengui la direcció immediata” de les instal·lacions i recursos de la sanitat privada i els posi al servei de la lluita contra el […]

Avatar
Agències 01/04/2020

ACN Barcelona.-CCOO ha demanat al Govern que “prengui la direcció immediata” de les instal·lacions i recursos de la sanitat privada i els posi al servei de la lluita contra el covid-19. En un comunicat, el sindicat ha assenyalat que cal posar “tots els recursos” per intentar sostenir el sistema sanitari, també els privats, per la qual cosa també ha suggerit a la Generalitat que reorienti la indústria perquè fabriqui material sanitari i de protecció per a hospitals, residències i altres centres sociosanitaris. Així mateix, CCOO ha advertit que l’hospital de Mollet del Vallès és un dels que té una taxa d’infectats per habitant de coronavirus més elevades de Catalunya. Hi comptabilitzen 164 positius convencionals i deu intubats semicrítics.

Més enllà de les estadístiques, el que preocupa a CCOO és que no s’estan derivant pacients crítics a altres centres de la zona. Per això, reclama al Servei Català de la Salut (CatSalut) que ofereixi “una sortida digna, diària i eficaç” a tots als pacients de Mollet que necessitin d’assistència crítica. Paral·lelament, el sindicat ha instat la Generalitat a regular de forma “urgent i extraordinària” la situació dels col·lectius que treballen en situació irregular com les treballadores de la llar, que en molts casos ara no tenen cap tipus d’ingrés. Així, vol imitar països com Portugal, que han habilitat unes prestacions per a aquestes persones.