Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

CCOO demana al govern espanyol que aclareixi si transferirà Rodalies a la Generalitat

ACN Barcelona.-El sindicat CCOO ha demanat al Ministeri de Transports que aclareixi “de manera immediata” si transferirà completament el servei de Rodalies a la Generalitat i ha assegurat que aquesta […]

Avatar
Agències 10/09/2021

ACN Barcelona.-El sindicat CCOO ha demanat al Ministeri de Transports que aclareixi “de manera immediata” si transferirà completament el servei de Rodalies a la Generalitat i ha assegurat que aquesta possibilitat ha generat una “gran inquietud i incertesa” entre els treballadors de l’empresa i d’Adif. El sindicat assenyala que la Generalitat passaria a controlar i ser responsable de les plantilles, els trens les estacions i les infraestructures i vol evitar situacions de “crispació i desassossec innecessàries”. El sindicat acceptaria un traspàs dels recursos però no del personal de l’empresa. “No pot ser que quedi trossejada”, afirmen a l’ACN fonts de CCOO a Catalunya. Pel sindicat, una altra prioritat és que es mantinguin les condicions laborals.

En un comunicat, el sector ferroviari del sindicat a nivell estatal assenyala que reconeix el paper que les comunitats puguin exercir sobre la planificació, la gestió, el control, la inspecció del servei i la política tarifària, però defensa el “principi d’unitat” de l’empresa a nivell estatal a través de Renfe-Viatgers. “Es tracta d’evitar una segregació que pogués comportar un transvasament de treballadors i mitjans materials, no només perquè considerem que és beneficiós per a les condicions laborals de les persones que integren la seva plantilla, sinó perquè creiem firmament que una empresa de l’envergadura del Grup Renfe té la capacitat necessària per prestar a la ciutadania un servei ferroviari de qualitat”, subratlla CCOO.