Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

CCOO convoca una vaga a Axa Partners en contra de l’ERO que afecta 38 treballadors a Barcelona

ACN Barcelona.-CCOO convoca una vaga al centre que l’asseguradora Axa Partners té a Barcelona per protestar contra el procés d’acomiadament col·lectiu que vol retallar 38 llocs de treball a la […]

Avatar
Agències 12/02/2021

ACN Barcelona.-CCOO convoca una vaga al centre que l’asseguradora Axa Partners té a Barcelona per protestar contra el procés d’acomiadament col·lectiu que vol retallar 38 llocs de treball a la capital catalana, segons ha informat el sindicat. Aquesta reducció de plantilla forma part d’un ERO que també afecta un centre de Madrid, que està afectat amb 16 extincions. L’aturada serà de 24 hores perquè hi puguin participar els diferents torns de treballadors. L’asseguradora argumenta causes organitzatives, tècniques i productives per fer fora 54 persones a l’Estat. En concret, asseguren que han perdut clients, que necessiten reorganitzar departaments i que presentaran millores tecnològiques que automatitzaran alguns processos, segons expliquen fonts sindicals.

Axa Partner té 800 treballadors a l’Estat, 500 dels quals treballen a la seu del carrer Tarragona de la capital catalana.De moment, la vaga l’ha convocat CCOO que només té representació a Barcelona. UGT, el sindicat majoritari amb representants a tots dos centres, no s’ha pronunciat. Els sindicats s’han posicionat en contra de l’ERO i han demanat que no hi hagi acomiadaments forçosos sinó que s’opti per baixes voluntàries. De moment, tan sols han aconseguit cobrir la meitat d’aquestes sortides no forçades i demanen a l’empresa que augmenti les indemnitzacions per aconseguir que més treballadors hi accedeixin.De moment, Axa està oferint pagar una indemnització per acomiadament improcedent – és dir de 33 dies per any treballat- i una bonificació de 8.000 euros als empleats amb menys de 5 anys d’antiguitat. Pels que faci més de cinc anys que treballen a l’empresa, proposa pagar la improcedència amb un topall de 30.000 euros, una proposta que és “insuficient” segons els sindicats i que busca que les extincions es concretin entre els treballadors que fa menys que són a l’empresa perquè és més barat acomiadar-los. Les mateixes fonts assenyalen que Axa descarta tirar endavant prejubilacions pel seu elevat cost.