Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

CCOO assegura que falta personal als centres educatius i que hi ha “dificultats greus” per fer efectius els nomenaments

ACN Barcelona.-La Federació d’Ensenyament de CCOO ha assegurat que falta personal als centres educatius i als serveis territorials. El sindicat ha apuntat que l’inici de curs està sent “molt complicat […]

Avatar
Agències 09/10/2020

ACN Barcelona.-La Federació d’Ensenyament de CCOO ha assegurat que falta personal als centres educatius i als serveis territorials. El sindicat ha apuntat que l’inici de curs està sent “molt complicat i difícil” com a conseqüència de la situació sanitària, la mana de recursos, l'”ineficaç” gestió del personal i la “inexistent” negociació amb el Departament d’Educació. Segons el sindicat, no s’ha assolit la xifra total de contractacions anunciada al juliol i faltarien encara 800 docents per nomenar . Ha assegurat que existeixen “dificultats greus” per fer efectius els nomenaments i per cobrir les necessitats “urgents” de plantilla als centres educatius.

Entre d’altres, han fet referència a substitucions no cobertes, nomenaments que no es publiquen a temps i s’informen telefònicament, manca de nomenaments en algunes especialitats, llistats no actualitzats i “no reconeixement de la tutoria pels reforços de covid”. A més, han alertat sobre la publicació “de manera irregular” d’ofertes de feina a traves de les xarxes socials i serveis de missatgeria per cobrir places vacants en centres educatius. Davant d’aquest situació, CCOO ha reclamat obrir de forma permanent totes les especialitats, realitzar nomenaments diaris i dotar de més personal administratiu els serveis territorials i centrals per gestionar tota la tramitació docent que comporta la situació actual. En aquest sentit, ha assegurat que aquest setembre “moltes docents s’han quedat sense cobrar i altres no poden entregar la documentació per formar part de la borsa fins a un mes i mig més tard de la seva inscripció”.