Dimecres, 29 de juny de 2022 - Edició 1434
La República

CCOO aplega un miler de sindicalistes a la delegació del govern espanyol per reclamar un pacte estatal d’indústria

ACN Barcelona – CCOO ha aplegat un miler de sindicalistes en una assemblea convocada a les portes de la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya per reclamar […]

Agències 17/05/2022

ACN Barcelona – CCOO ha aplegat un miler de sindicalistes en una assemblea convocada a les portes de la seu de la delegació del govern espanyol a Catalunya per reclamar a l’executiu de Pedro Sánchez que creï una mesa de diàleg social per bastir un pacte estatal d’indústria. El sindicat exigeix començar a ordenar i planificar el “procés de reconversió industrial en majúscules” que ja s’està notant als centres productius per la digitalització i la descarbonització i fer-ho donant “protagonisme” als sindicats. D’altra banda, l’organització sindical ha carregat contra la “falta de mirada a llarg termini” del Pacte Nacional per la Indústria que s’està negociant a Catalunya des de fa mesos entre patronals, sindicats i Generalitat.

“El Govern el vol limitar a l’agenda de la legislatura, fins al 2025, renunciant a tenir una mirada llarga i una estratègia compartida i consensuada. És evident que tenim una posició crítica amb el procés de negociació”, ha dit el secretari general de CCOO a Catalunya, Javier Pacheco.  

D’altra banda, ha reclamat que la política energètica formi part del PN com “un element fonamental”.  Pacheco, ha exigit la “concreció” del PNI i ha lamentat que està “lluny de tenir el concert i el consens” amb CCOO. “Estem veient com tot el procés d’inversió pública dels fons d’inversió pública de la Unió Europea està alimentant el caràcter oligopolístic de les grans empreses que vehiculen la majoria de recursos, deixant fora l’equilibri sectorial de la petita empresa i sobretot, l’equilibri territorial”, ha denunciat Pacheco.

CCOO ha denunciat les “incerteses” que s’estan creant entre els treballadors de mà d’obra de menys valor afegit, que són les que tenen més risc de perdre la feina en un moment de transformació.

 El sindicat ha celebrat l’acte a la cruïlla entre el carrer Mallorca i Roger de Llúria de Barcelona ha restat tallat durant unes dues hores amb delegats que han vingut d’arreu del país i que representen “més de 100.000 treballadors”, segons ha recordat el secretari general de la federació d’indústria catalana del sindicat, José Antonio Hernández.

<strong>Pacte Estatal</strong>

“Volem ser part de la construcció de la indústria de demà. Exigim un canvi de model productiu”, ha dit Garbiñe Espejo, que ha puntualitzat que la transició “no serà justa sense la participació dels treballadors a les meses de diàleg.  Perquè la idea guanyi força, el sindicat té la intenció de celebrar assemblees a totes les comunitats autònomes i de convocar una manifestació el 21 de juny a Madrid. “La mobilització anirà in crescendo”, ha apuntat Espejo.

En aquest sentit, han denunciat que “hi hagi un espai de concertació real i permantent” que “governi  el procés de transició” per evitar el que està passant amb els projectes tractors dels fons europeus, els anomenats PERTE. “No estem participant però les consequencies dels PERTE de reajustament de plantilles i mà d’obra sí que les haurem de gestionar”, ha lamentat Hernández.