Dissabte, 25 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

CCOO anuncia mobilitzacions per “reivindicar les mancances” al sector d’acció social a Catalunya

ACN Barcelona.-Comissions Obreres (CCOO) ha anunciat que durà a terme una sèrie de mobilitzacions per “reivindicar les mancances” al sector d’acció social a Catalunya i per posar fi al “bloqueig” […]

Avatar
Agències 15/07/2020

ACN Barcelona.-Comissions Obreres (CCOO) ha anunciat que durà a terme una sèrie de mobilitzacions per “reivindicar les mancances” al sector d’acció social a Catalunya i per posar fi al “bloqueig” per part de la patronal en la negociació d’un conveni sectorial. A través d’un comunicat, el sindicat ha lamentat que La Confederació (la patronal del sector) no reconegui el paper “fonamental” dels professionals després d’una pandèmia on ha calgut “esforç i dedicació” i ha demanat assolir acords laborals que “posin fi a la precarietat”. CCOO no ha especificat quan es manifestarà, però assegura que té previst sortir al carrer i denunciar la situació “davant les institucions públiques”.

En el mateix comunicat, el sindicat ha apuntat que els serveis socials “no poden continuar sobrecarregats, externalitzats i privatitzats” i denuncien que estan “alimentant i engrandint un negoci opac i mercantilista”. “Hi ha empreses rere la denominació ‘sense ànima de lucre’ que treuen profit de les situacions de vulnerabilitat de determinats segments de la població a costa d’explotar treballadors i treballadores”, es queixa.A banda, recorda que la situació al sector abans de la crisi del coronavirus “ja era precària” arran d’una “pèrdua de poder adquisitiu” dels treballadors i “una manca de prevenció i protecció davant les agressions provocades pels usuaris i usuàries”. “Els treballadors no es poden permetre una patronal amb complexos i que impedeix assolir acords laborals que posin fi a la precarietat i, alhora, recompensar retributivament el valor d’una tasca fonamental per als drets de la ciutadania”, conclou el sindicat.