Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

CCOO alerta del “perill de col·lapse” del SEPE i FOGASA per la falta de personal

ACN Barcelona.-CCOO ha advertit del “perill de col·lapse” del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i el Fons de Garantia Salarial (FOGASA) per la falta de personal. Actualment, el SEPE té […]

Avatar
Agències 23/03/2020

ACN Barcelona.-CCOO ha advertit del “perill de col·lapse” del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) i el Fons de Garantia Salarial (FOGASA) per la falta de personal. Actualment, el SEPE té una plantilla de 7.900 treballadors. La representació del sindicat a l’organisme reclama la incorporació “immediata” de 2.500 empleats per garantir-ne el bon funcionament. Per la seva banda, FOGASA té una plantilla de 350 empleats a l’Estat, però el sindicat considera que caldria augmentar-la fins a 600 treballadors per fer front a la situació actual. La Secció Sindical Estatal de CCOO s’ha dirigit als responsables dels organismes, així com la ministra de Treball i els responsables de Funció Pública a l’Administració General de l’Estat per exigir “solucions”.

El sindicat ha valorat positivament les mesures anunciades pel govern espanyol per fer front a la crisi del coronavirus, si bé ha alertat de la manca d’efectius. Així mateix, ha reivindicat el SEPE i FOGASA com els “garants” d’un nivell de rendes mínim que impedeixi que bona part de la població entri en claus de “desesperació” per la crisi del coronavirus.”Seria ridícul comprometre recursos econòmics suficients per donar resposta a les necessitats dels treballadors i empreses, dissenyar nous procediments per al repartiment dels recursos i fracassar a l’hora de gestionar-los per les carències del SEPE”, ha manifestat el sindicat a través d’un comunicat.