Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

CCOO ajorna la vaga als supermercats de Glovo dels dies 3, 4 i 5 per donar una “oportunitat” a l’espai de negociació

ACN Barcelona.-CCOO ha ajornat la vaga als supermercats de Glovo per als dies 3, 4 i 5 de setembre per donar una “oportunitat” a l’espai de negociació obert amb l’empresa. […]

Avatar
Agències 02/09/2021

ACN Barcelona.-CCOO ha ajornat la vaga als supermercats de Glovo per als dies 3, 4 i 5 de setembre per donar una “oportunitat” a l’espai de negociació obert amb l’empresa. El sindicat manté la convocatòria dels dies 10, 11 i 12 de setembre a l’espera de veure com avancen les negociacions. Al mateix temps, CCOO ha ampliat la denúncia a Inspecció de Treball contra l’empresa per cessió il·legal de treballadors, conjuntament amb altres denúncies per l’incompliment del Salari Mínim Interprofessional (SMI), de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals i de la vulneració del dret fonamental de vaga.

Els treballadors dels supermercats de Glovo van començar la vaga divendres passat per reclamar una contractació directa per part de la companyia. Actualment, aquests empleats estan contractats mitjançant empreses de treball temporal. Segons CCOO, la vaga del cap de setmana passat va ser la primera convocada legalment en una empresa de repartiment de plataforma digital a Europa. El sindicat ha assegurat que la convocatòria va ser un “èxit sense precedents” que va “obligar” l’empresa a negociar les condicions dels treballadors.Arran de la vaga, Glovo s’ha posat en contacte amb CCOO per obrir les negociacions. “Aquest fet obre un nou escenari al qual cal donar una oportunitat i explorar”, ha manifestat el sindicat en un comunicat. Ara, CCOO espera els resultats de les negociacions amb l’empresa i les propostes d’aquesta per valorar el manteniment o no de la convocatòria de vaga.