Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

CCOO acusa USTEC de “trencar la unitat sindical” i demana que s’assegui a negociar la proposta d’Educació

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Comissions Obreres fa una crida al Departament d’Educació i a USTEC com a sindicat majoritari a negociar i acordar millores que permetin superar el “cansament” i “malestar” a les aules que fa anys que arrosseguen. En una roda de premsa, la secretària general de la Federació d’Educació de CCOO de Catalunya, Teresa Esperabé, ha acusat USTEC de “trencar la unitat sindical” amb la tancada als serveis territorials de la setmana passada sense comptar amb les altres organitzacions i alerta que aquesta estratègia “afebleix” la seva lluita davant del departament, amb qui es reuniran aquest divendres per negociar l’última proposta que els ha fet arribar. CCOO la veu insuficient i adverteix que en alguns punts s’ha rebaixat respecte a la del desembre.

En una roda de premsa telemàtica aquest dimecres, CCOO ha criticat especialment el Departament d’Educació i el sindicat majoritari USTEC per no haver arribat a un acord en els darrers mesos que permeti sortir de l'”atzucac” després dels anys de retallades i mesos d’un conflicte laboral que ha cristal·litzat en diverses jornades de vaga en els dos últims cursos. Esperabé creu que mentre els docents s’estan deixant “la pell” a les aules, entre tots no estan “afavorint que l’educació pública millori a Catalunya”.

Publicitat

La secretària general de la Federació d’Educació de CCOO ha explicat que estan consultant els docents per conèixer-ne l’opinió sobre la proposta que els ha fet arribar en els darrers dies el departament i ha avançat que, si la conselleria no la millora, no la signaran. CCOO valora que s’hi hagin incorporat algunes demandes, però alerta que hi ha aspectes que la nova proposta no recull i que sí que ho feia la del desembre. 

En la nova proposta, Educació es compromet a crear un grup de treball dins la mesa sectorial per fer seguiment del personal interí que no superi el concurs de mèrits, les oposicions d’estabilització d’aquest any i les de reposició del 2024, un aspecte que el desembre no es trobava damunt la taula, segons ha explicat Marga Romartínez, responsable del sector de Personal docent no universitari del sindicat. 

Segons indica CCOO, la proposta manté per al calendari del curs 2024-25 la reducció de dues hores lectives per als majors de 55 anys i recuperar el primer estadi docent a 6 anys a partir del desembre del 2023, és a dir, que el primer suplement retributiu per anys treballats es torni a percebre quan se’n compleixin 6 i no 9, com és ara. Ara bé, el sindicat alerta que en el text actual no apareix el reconeixement del deute pels estadis deixats de cobrar als 6 anys, com sí que recollia l’anterior.

Sobre la integració dels professors tècnics de formació professional (FP) al cos de secundària, en compliment d’un reial decret, la proposta concreta la quantitat del complement salarial però no recull l’equiparació per als mestres d’arts gràfiques i disseny. Segons CCOO, la proposta també limita el complement per als professors tècnics d’FP que no tinguin titulació universitària fins el 2026, mentre que el sindicat defensa que no tingui data de caducitat. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió