Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

CCOO acusa Ikea Badalona d’acomiadar dues treballadores mentre estaven de baixa

ACN Badalona.-CCOO ha acusat la direcció d’Ikea a Badalona d’acomiadar dues treballadores “coincidint amb que estaven de baixa mèdica”, segons ha assegurat el sindicat en un comunicat. Aquest ha afirmat […]

Avatar
Agències 26/02/2020

ACN Badalona.-CCOO ha acusat la direcció d’Ikea a Badalona d’acomiadar dues treballadores “coincidint amb que estaven de baixa mèdica”, segons ha assegurat el sindicat en un comunicat. Aquest ha afirmat que “és la primera vegada que Ikea acomiada persones treballadores al·legant les causes de l’article 52 d) de l’Estatut de Treballadors” i ha afegit que anteriorment s’havien acomiadat persones en situació d’incapacitat temporal però al·legant causes disciplinàries. Per això, el sindicat creu que aquesta pràctica “respon a una precipitació davant la derogació del polèmic article” que el govern espanyol va dur a terme el passat 19 de febrer, ja que els acomiadaments es va produir dies abans, segons han informat fonts sindicals.

Davant d’aquesta situació, CCOO enviarà una comunicació als treballadors per donar a conèixer la situació i espera la “nul·litat” de les demandes individuals presentades al jutjat a través del Gabinet Tècnic Jurídic del sindicat.