Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

CCOO acusa Foment d’emprendre una campanya contra els impostos que mostra “manca de compromís i responsabilitat”

ACN Barcelona – CCOO ha acusat aquest dimecres a la patronal Foment del Treball d’emprendre una “campanya fiscal” per exigir una rebaixa de la pressió impositiva a Catalunya. Segons el […]

Agències 08/02/2023

ACN Barcelona – CCOO ha acusat aquest dimecres a la patronal Foment del Treball d’emprendre una “campanya fiscal” per exigir una rebaixa de la pressió impositiva a Catalunya. Segons el sindicat, aquesta iniciativa exhibeix una “manca de compromís i responsabilitat social” per part de l’empresariat català. De fet, Comissions reclama “més i millor fiscalitat” davant els beneficis “extraordinaris” que, a parer seu, està recollint el teixit empresarial català. La crítica del sindicat arriba després que ahir el president de Foment, Josep Sánchez Llibre, critiqués l’elevada pressió fiscal catalana i anunciés la creació d’un grup de treball per fer un diagnòstic i intentar convèncer a les administracions i l’opinió pública de la necessitat d’abaixar els impostos.

“La coincidència d’aquesta campanya amb la introducció d’un impost a la banca i a les elèctriques pels seus beneficis extraordinaris trasllada la sospita que els interessos que defensa Foment del Treball no són els de l’economia o de la societat catalana, sinó els d’una elit reduïda”, ha asseverat CCOO. En aquest sentit, el sindicat acusa la patronal d’utilitzar com a argument central el greuge entre comunitats autònomes, i “especialment” amb la de Madrid.

Segons les dades exposades per CCOO, mentre els aliments augmentaven de preu un 15% el 2022, i els salaris negociats a l’Estat un 2,78%, els beneficis de les empreses van créixer un 42% en els primers nou mesos de 2022. És per això que l’organització aposta per incrementar la pressió fiscal a les empreses i fer que les administracions tinguin més marge per aplicar polítiques socials i redistributives.