Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

CCOO acusa Educació d’“imposar” el disseny del curs 2020-21 sense consensuar-lo amb els docents

ACN Barcelona.-CCOO ha considerat “una veritable vergonya” que el Departament d’Educació vulgui “imposar” el disseny del curs 2020-21 sense consensuar-lo amb els docents. A parer del sindicat, “sense la veu” […]

Agències 29/06/2020

ACN Barcelona.-CCOO ha considerat “una veritable vergonya” que el Departament d’Educació vulgui “imposar” el disseny del curs 2020-21 sense consensuar-lo amb els docents. A parer del sindicat, “sense la veu” dels professionals de l’educació és “impossible” afrontar un curs que comença després del daltabaix que ha suposat la pandèmia del coronavirus. A més, opina que “negant-se a negociar” el Departament “renuncia a garantir” un sistema educatiu “de qualitat”. Segons la formació, aquesta “imposició” és “autoritària”, “il·legal”, “ineficaç” i “irresponsable”. El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha anunciat avui en roda de premsa que el curs vinent no hi haurà ràtios d’alumnat, s’incorporaran 5.000 docents i s’establiran grups estables d’alumnat.

El sindicat CCOO ha criticat, precisament, que Bargalló ha “substituït” la negociació col·lectiva per les rodes de premsa, i ha acusat el conseller de no haver tingut temps durant “tot el mes de juny” de negociar però sí de prendre “decisions unilaterals” sobre com serà el curs que ve. A banda, ha lamentat que el Departament hagi comunicat aquestes decisions a algunes direccions de centres “sense que passin per cap mesa Sectorial”, unes decisions que “afecten directament les condicions de treball del personal docent”.Per tot plegat, CCOO considera “imprescindible i urgent” una “negociació real” sobre les condicions del curs vinent “sense decisions tancades, preses a priori”.