Divendres, 10 de juliol de 2020 - Edició 715
La República

CCOO acusa Educació de voler externalitzar bona part de la formació d’ensenyaments artístics

ACN Barcelona.-CCOO ha acusat aquest dilluns el Departament d’Educació de voler externalitzar bona part de la formació específica de les titulacions dels ensenyaments artístics i establir un paral·lelisme amb l’FP […]

Avatar
Agències 03/02/2020

ACN Barcelona.-CCOO ha acusat aquest dilluns el Departament d’Educació de voler externalitzar bona part de la formació específica de les titulacions dels ensenyaments artístics i establir un paral·lelisme amb l’FP Dual, deixant-la en mans d’empreses, diu el sindicat, “inexistents i simulades”. Segons CCOO, Educació fa anys que “experimenta” amb els currículums dels cicles formatius artístics per assimilar-los a la modalitat dual i impartir fora de l’escola una quart part. Ara bé, el sindicat remarca que el camp de les arts és peculiar: hi ha poques empreses i predominen els tallers i estudis d’artistes.

En aquest sentit, apunta que aquest curs s’ha presentat una proposta de reforma curricular amb un nou mòdul de 150 hores de formació en entorn professional que es farà a l’empresa, reduint les hores curriculars dels mòduls específics de cada titulació. La proposta també preveu incrementar el mòdul de formació en centres de treball. CCOO conclou que s’arribarà a les 450 hores fora de l’escola d’art, un canvi “molt notable i sobtat” que necessita que “el teixit productiu del sector se’n pugui fer càrrec”.El sindicat també assegura que el projecte s’ha assajat en dues titulacions amb resultats “no satisfactoris”, ja que l’alumnat acabava fent tasques fora de les pactades inicialment i que no corresponien als mòduls específics artístics. La solució que ha trobat l’administració, continua CCOO, és simular entorns i projectes professionals davant l’escassetat d’empreses artístiques.Per al sindicat, aquest increment d’hores curriculars fora de l’escola d’art posa en perill la formació artística pública i les plantilles docents d’algunes especialitats.

Relacionats