Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

Cayetana acusa el PSOE de fer “política lingüística franquista” i Sánchez de ser-ne el “cabdill”

ACN Barcelona.-La diputada del PP per Barcelona al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha acusat el PSOE de fer “política lingüística franquista” i ha afegit que el president Pedro Sánchez […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Barcelona.-La diputada del PP per Barcelona al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha acusat el PSOE de fer “política lingüística franquista” i ha afegit que el president Pedro Sánchez n’és el “cabdill”. “És hereu de les polítiques franquistes de marginació i de no respectar la llengua materna”, ha afegit en roda de premsa en referència a la llei Celaá i al castellà. La diputada ha afegit que el dret dels castellanoparlants a Catalunya té mala salut i que a Catalunya no es compleix la llei en matèria lingüística. El PPC demana, a través d’esmenes als pressupostos generals de l’Estat, un complement dels sous per als membres de Guàrdia Civil, Policia Nacional Espanyola, i jutges i fiscals que treballen a Catalunya, com ja es va fer a Euskadi i Navarra.

Entre les altres esmenes que el PPC ha presentat als pressupostos hi ha que augmenti el cos estatal d’inspecció a Catalunya per garantir el compliment de la llei i un reforç de personal i de material per al Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) a Catalunya. Segons ha concretat la diputada Llanos de Luna, es demanen 700 persones més per al SEPE a Catalunya. El PPc ha defensat que les seves esmenes als pressupostos tenen com a objectiu “reforçar” l’Estat a Catalunya. Pel que fa el suport de Bildu als pressupostos de l’Estat, Cayetana Álvarez de Toledo ha considerat que es tracta d’un “punt d’inflexió” en la història del PSOE. Segons ha afegit, hi ha un “punt d’immoralitat” al què no s’havia arribat mai i s’ha preguntat si les bases del PSOE ho consideren acceptable. Pel que fa als barons socialistes, Álvarez de Toledo ha lamentat que un dia diguin que el suport de Bildu els hi dona nàusees i el dia següent demanin perdó.