Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Cau un 21% el tràfic aeri a Espanya per les restriccions arran dels rebrots

ACN Brussel·les.-El tràfic aeri a Espanya ha caigut un 21% la primera setmana de setembre per les restriccions a la mobilitat imposades a Europa arran dels rebrots, segons les últimes […]

Avatar
Agències 10/09/2020

ACN Brussel·les.-El tràfic aeri a Espanya ha caigut un 21% la primera setmana de setembre per les restriccions a la mobilitat imposades a Europa arran dels rebrots, segons les últimes dades d’Eurocontrol. Així, Espanya ara té gairebé un 65% menys de vols que fa un any. Entre els estats europeus amb més volum de passatgers, l’espanyol i el portuguès són els més afectats per aquesta nova fase de la pandèmia, seguits per Grècia (18%) i Itàlia (11%). El director d’Eurocontrol, Eamonn Brennan, ha avisat del fort impacte que està tenint en l’aviació les “quarantenes inconsistents” i “les mesures poc coordinades” que han adoptat alguns països europeus.

Les aerolínies estan reduint la seva activitat a Europa per la “incertesa” que genera la reimposició de restriccions com les quarantenes, segons Eurocontrol. Per exemple, les companyies Ryanair i EasyJet han eliminat gairebé 300 vols cadascuna aquesta última setmana.