Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Cau entre un 70 i un 80% la demanda a metro, FGC i Rodalies en el primer cap de setmana de confinament municipal

ACN Barcelona.-La demanda de transport públic ha caigut significativament el primer cap de setmana de confinament municipal, entre les sis del matí de divendres 30 d’octubre i les sis del […]

Avatar
Agències 02/11/2020

ACN Barcelona.-La demanda de transport públic ha caigut significativament el primer cap de setmana de confinament municipal, entre les sis del matí de divendres 30 d’octubre i les sis del matí de dilluns 2 de novembre. En aquestes 72 hores, el nombre d’usuaris a metro, FGC i Rodalies va baixar entre un 70 i un 80% dissabte i diumenge (en comparació a fa un any) i un 55-60% el divendres. De fet, la disminució de validacions s’ha notat més dissabte i diumenge que no pas divendres, ja que els desplaçaments entre municipis han estat permesos en els casos laborals. En paral·lel, a l’autobús urbà de Barcelona i l’àrea metropolitana la caiguda no ha estat tan pronunciada (entre un 40 i un 60%), en tractar-se principalment de trajectes dins el terme municipal.

Segons detalla l’Autoritat de Transport Metropolità (ATM), al Tram la reducció de viatgers del divendres va ser del -55,9%, mentre que dissabte i diumenge la xifra va caure fins al -72,9% i el -70,7%, respectivament. Al bus interurbà, la caiguda de demanda va ser comparable a metro, FGC i Rodalies-Renfe amb una disminució dels viatgers del -58% el divendres, del -75% el dissabte i el -84% el diumenge. L’ATM recorda que tots els modes ferroviaris de la xarxa de l’àrea de Barcelona renoven l’aire constantment a través de sistemes de ventilació, amb temps de renovació de l’aire que van dels 2,5 minuts al metro i els 3-5 minuts a FGC fins als 8 minuts als models Civia de Rodalies-Renfe.