Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

CatECP vol que el Parlament insti el Govern a reconèixer els professionals de la narració oral i els “dignifiqui”

ACN Barcelona.-El grup parlamentari de CatECP ha presentat una proposta de resolució perquè el Parlament insti el Govern a “reconèixer el valor cultural, artístic i educatiu” dels professionals de la […]

Avatar
Agències 03/08/2020

ACN Barcelona.-El grup parlamentari de CatECP ha presentat una proposta de resolució perquè el Parlament insti el Govern a “reconèixer el valor cultural, artístic i educatiu” dels professionals de la narració oral. Els comuns volen que se’ls consideri una més de les arts escèniques i que s’emprenguin accions “per dignificar la professió, estimular la seva activitat, desenvolupar nous formats i dotar el col·lectiu de representativitat e els àmbits de decisió de les polítiques culturals i educatives”. Després d’haver-se reunit amb representants del sector, els comuns també donen suport al manifest fet públic pels narradors al mes de maig on, entre altres qüestions, reclamen que se’ls pagui l’import de les sessions anul·lades des del 13 de març.

La diputada de CatECP Conchi Abellán i el portaveu d’En Comú Podem a les Terres de Lleida, Alt Pirineu i Aran, Jaume Moya, es van reunir la setmana passada amb Santi Rovira, Clara Gavaldà i Carles Alcoy, representants del col·lectiu. Alcoy destaca que la proposta de resolució “busca el reconeixement públic duna professió que és una més de les que integren les arts escèniques”. “Ens cal aquest reconeixement per poder aportar la nostra experiència al disseny d’unes polítiques culturals que ens ignoren”, explica.Abellán, per la seva banda, posa en valor la feina dels narradors professionals “com a disciplina íntegrament lligada a la cultura i a l’educació, pilars bàsics d’una societat democràtica forta”, mentre que Moya alerta que molts treballadors del sector es troben en situació en precarietat.Manifest dels professionals de la narració oralA banda de reclamar l’import de les sessions perdudes, al manifest els professionals del sector també fan una crida a participar en els àmbits institucionals de disseny de polítiques culturals i que s’obri de manera “urgent” un procés de diàleg amb les administracions locals, territorials i ens públics responsables de la contractació dels seus serveis per establir “una retribució digna i real”. El comunicat està signat per unes 180 persones del sector.