Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

CatECP estén la mà al Govern per canviar el model de les residències però diu que no acceptarà mesures de “maquillatge”

ACN Barcelona.-La presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, ha estès la mà aquest dijous al Govern per elaborar un nou model de gestió a les residències de gent […]

Avatar
Agències 21/05/2020

ACN Barcelona.-La presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, ha estès la mà aquest dijous al Govern per elaborar un nou model de gestió a les residències de gent gran de Catalunya que sigui més “eficient”, “just” i “equitatiu”. En una rèplica al ple del Parlament, la líder dels comuns ha dit que la formació col·laborarà per fer possible un canvi del model actual però que no comptin amb ells per impulsar mesures basades en el “maquillatge”. Albiach ha demanat incrementar la “coordinació” dels centres amb l’atenció primària de Salut. Ha aplaudit que a l’inici de la pandèmia de la Covid-19 el Govern transferís la gestió dels equipaments la conselleria de Salut però ha lamentat que s’arribés “tard”.

Albiach ha admès que la situació viscuda a les residències durant la crisi sanitària ha estat “complexa” i que no se’n pot fer “partidisme”. Ha argumentat que la situació no s’ha agreujat per “problemes de comunicació” sinó perquè han faltat recursos per afrontar la pandèmia.La diputada ha dit que el sector ja estava molt tocat des d’abans de la crisi com a conseqüència dels “abusos” en processos d’externalització i privatització, per les condicions laborals “precàries” i per les tarifes congelades. A partir d’aquí ha demanat que en un futur no es cometin els mateixos errors que al passat i que se situí el sector “a l’esfera essencial de la vida”.Una vegada més des dels comuns han assegurat que el Govern té un “recorregut limitat” perquè cada situació aflora nous “motius de disputa” entre els socis de Govern. Ha reclamat un bon govern per a Catalunya que sigui “alternativa” de l’actual. Finalment, ha constatat que cal que es treballi amb uns socis a partir de la “confiança” i la “lleialtat”.