Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

CatECP denuncia que JxCat, ERC i PSC-Units impedeixen debatre les iniciatives sobre els “privilegis” dels expresidents

ACN Barcelona.-Els comuns han denunciat que JxCat, ERC i el PSC-Units impedeixen que arribin al ple del Parlament dues iniciatives de modificacions de llei per regular l’estatut i els “privilegis” […]

Agències 10/11/2020

ACN Barcelona.-Els comuns han denunciat que JxCat, ERC i el PSC-Units impedeixen que arribin al ple del Parlament dues iniciatives de modificacions de llei per regular l’estatut i els “privilegis” dels expresidents. La portaveu de CatECP, Susanna Segovia, ha alertat que és el tercer cop que la Junta de Portaveus rebutja que les propostes siguin debatudes al ple. Els comuns les van presentar després que es conegués que José Montilla s’incorporaria al consell d’administració d’Enagás i que mantindria l’oficina com a excap del Govern. “Deuen tenir por que es pugui debatre sobre aquests privilegis dels expresidents en seu parlamentària”, ha etzibat Segovia, des del faristol de la sala de premsa del Parlament.

Segons Segòvia, JxCat, republicans i socialistes no han donat cap argument en la Junta d’aquest dimarts per bloquejar les iniciatives, “simplement no s’han posicionat a favor del debat i el ple no tractarà aquest tema”. En canvi, Cs, CUP-CC i PPC són partidaris que aquestes iniciatives -hi ha altres grups que també tenen propostes que van amb aquesta línia- arribin al ple. Segovia ha considerat que les dues iniciatives s’haurien pogut debatre i votar en els dos pròxims plens.Una de les modificacions que va presentar CatECP, a la llei 13/2005 del règim d’incompatibilitats dels alts càrrecs al servei de la Generalitat, vol que es prohibeixi als expresidents participar en consells d’administració d’empreses de l’àmbit públic o privat que cotitzen en borsa o empreses que facturen més de 50 MEUR. L’altra modificació fa referència a la llei 6/2003 de l’estatut d’expresidents de la Generalitat, i aspira a fer incompatible l’oficina dels expresidents amb l’activitat laboral a l’àmbit privat.