Diumenge, 5 de juliol de 2020 - Edició 710
La República

Catalunya torna a rebre 31,5 MEUR dels fons socials de l’IRPF tot i l’increment en la recaptació

ACN Barcelona.-Catalunya tornarà a rebre 31,5 MEUR dels fons socials de l’IRPF tot i que l’Estat n’ha incrementat la recaptació fins els 12 MEUR. En un comunicat, el Departament d’Afers […]

Avatar
Agències 15/10/2019

ACN Barcelona.-Catalunya tornarà a rebre 31,5 MEUR dels fons socials de l’IRPF tot i que l’Estat n’ha incrementat la recaptació fins els 12 MEUR. En un comunicat, el Departament d’Afers Socials assegura que el ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social considera que Catalunya és una comunitat ”sobrefinançada” i per això manté la mateixa quantitat que anys enrere. Nou comunitats autònomes, en canvi, si que han vist augmentats aquests fons socials. Segons les dades facilitades al Congrés dels Diputats, el 2016 es van recaptar a Catalunya 73,5 milions d’euros de l’IRPF per a fons socials, se’n va rebre 31,5 d’un total de 214,5 milions distribuïts a totes les comunitats autònomes.

En un comunicat, Afers Socials ha recalcat que Catalunya representa el 17% de la població de l’Estat, recapta el 25% del total dels fons però en canvi, tan sols rep el 14% d’aquesta recaptació. Enguany, la recaptació de l’Estat ha estat de 264 MEUR, 214,5 dels quals s’han distribuït als territoris. La resta, 50 MEUR, els distribueix el ministeri per a finalitats de caràcter estadístic, d’observatoris o recerca, cap a les plataformes i federacions estatals del tercer sector. Les entitats catalanes tampoc no reben directament cap quantitat d’aquest 50 MEUR.

Relacionats