Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

Catalunya se situa dins del grup de regions europees amb una innovació “moderada” el 2021

ACN Brussel·les.-Catalunya és considerada una regió d’innovadors “moderats”, segons el quadre d’innovació regional de 2021 publicat aquest dilluns per la Comissió Europea. El quadre mostra que el rendiment europeu en […]

Agències 21/06/2021

ACN Brussel·les.-Catalunya és considerada una regió d’innovadors “moderats”, segons el quadre d’innovació regional de 2021 publicat aquest dilluns per la Comissió Europea. El quadre mostra que el rendiment europeu en innovació a totes les regions i en el conjunt de països de la UE. De mitjana, el rendiment de la innovació ha augmentat un 12,5% des del 2014. L’informe distingeix entre quatre nivells d’innovació; líders, innovadors forts, innovadors moderats, innovadors emergents. Espanya se situa dins el tercer grup, el d’innovadors moderats on el rendiment se situa entre el 70% i el 100% de la mitjana de la UE. En el cas espanyol és del 85,3%. Xipre, la República Txeca, Grècia, Itàlia, Lituània, Malta, Portugal i Eslovènia també pertanyen a aquest grup.

La regió més innovadora d’Europa és Estocolm a Suècia, seguida d’Etelä-Suomi a Finlàndia i Oberbayern a Alemanya. Així, Suècia continua sent el líder de la UE en innovació, seguit de Finlàndia, Dinamarca i Bèlgica, tot amb un rendiment en innovació molt per sobre de la mitjana de la UE. De mitjana, el rendiment en innovació de la UE ha augmentat un 12,5 % des del 2014. El rendiment ha augmentat més a Xipre, Estònia, Grècia, Itàlia i Lituània.Segons l’informe, Espanya despunta en l’àmbit dels recursos humans, la digitalització i la sostenibilitat ambiental.