Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Catalunya rep 7,8 milions d’euros del govern espanyol per impulsar la competitivitat del sector comercial

ACN Barcelona – Catalunya rebrà 7,8 milions d’euros d’una línia d’ajuts del govern espanyol per impulsar la competitivitat del sector comercial. Segons la resolució provisional del Ministeri d’Indústria, Comerç i […]

Agències 07/12/2022

ACN Barcelona – Catalunya rebrà 7,8 milions d’euros d’una línia d’ajuts del govern espanyol per impulsar la competitivitat del sector comercial. Segons la resolució provisional del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme fins a vuit projectes catalans es beneficiaran dels diners, que procedeixen dels fons europeus Next Generation. Al conjunt de l’Estat la resolució provisional adjudica fins a 104,28 milions d’euros distribuïts entre 118 projectes –es van rebre fins a 280 sol·licituds-. D’aquesta manera, els diners que rebrà Catalunya representen al voltant del 7,5% del total. Les ajudes les gestionaran les administracions locals. Tot plegat forma part del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’executiu de l’Estat.

La ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha assegurat que la línia d’ajuts s’adreça a “potenciar la transformació digital i sostenible” dels comerços. Les ajudes es distribueixen en tres línies: ajuda a mercats urbans sostenibles, ajudes a zones d’afluència turística i ajudes a mercats rurals sostenibles.

Al conjunt de l’Estat, les comunitats més beneficiades són el País Valencià (15,33 MEUR) i Andalusia (14,81 MEUR).