Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

Catalunya rep 5.232,9 MEUR en entregues a compte per part d’Hisenda durant el primer trimestre, un 6,8% més

ACN Barcelona – Catalunya ha rebut 5.232,9 milions d’euros en entregues a compte per part del govern espanyol durant el primer trimestre, un 6,8% més respecte al mateix període de […]

Agències 30/03/2022

ACN Barcelona – Catalunya ha rebut 5.232,9 milions d’euros en entregues a compte per part del govern espanyol durant el primer trimestre, un 6,8% més respecte al mateix període de l’any passat. Únicament al març, Catalunya ha ingressat 1.744,3 milions d’euros per aquest concepte, el que suposa un increment del 7,8% en termes interanuals. Segons les últimes dades publicades aquest dimecres pel Ministeri d’Hisenda, Catalunya és la comunitat que més recapta amb aquest pagament. Pel que fa al conjunt de l’Estat, l’executiu espanyol ha pagat 27.819 milions d’euros a les comunitats durant els tres primers mesos de l’any, un 6,3% més que l’exercici anterior, mentre que durant el març ha repartit 9.266,7 milions d’euros (+6,3%).

En el mateix comunicat publicat aquest dimecres, Hisenda detalla que les comunitats autònomes ingressaran un total de 111.276 milions d’euros l’any 2022, el que suposaria la xifra més altra de la sèrie històrica.

Les entregues a comptes són uns abonaments que fa el govern espanyol en funció del que s’estima que pugui recaptar cada comunitat per l’Import sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF). A banda d’aquesta partida, les estimacions dels ingressos per IRPF també serveixen per determinar les entregues a compte del Fons de Suficiència Global i del Fons de Garantia de Serveis Públics Fonamentals.

Més enllà d’aquests recursos ordinaris, el govern espanyol distribuirà 7.000 milions d’euros addicionals per compensar la posada en marxa del Sistema Immediat d’Informació impulsar per l’anterior govern del PP. A més, Hisenda també absorbirà l’impacte negatiu que ha tingut la pandèmia sobre les entregues a compte corresponents al 2020, una partida que el govern espanyol xifra en 3.904 milions d’euros.