Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

Catalunya rep 224,5 milions d’euros per a rehabilitació residencial i habitatge social

ACN Barcelona – Catalunya rebrà 224,5 milions d’euros per a rehabilitació residencial i habitatge social en el marc de la distribució que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana […]

Agències 13/09/2022

ACN Barcelona – Catalunya rebrà 224,5 milions d’euros per a rehabilitació residencial i habitatge social en el marc de la distribució que el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) farà entre les Comunitats Autònomes dels fons europeus de recuperació. L’executiu estatal i les administracions autonòmiques han ratificat el repartiment aquest dimarts per unanimitat, segons la nota que ha fet pública el MITMA. En total, es repartiran 1.889 milions, dels quals 500 seran per construir habitatge de lloguer assequible i 1.389 per a rehabilitació. El MITMA recorda que aquests diners se sumen als 1.651 milions ja traspassats per executar aquests programes d’inversió. Les subvencions busquen reduir la petjada de carboni i el consum de les llars.

Segons els càlculs de l’executiu estatal, amb aquesta aprovació el MITMA ha mobilitzat fins ara 3.540 milions d’euros del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per regenerar habitatges, edificis residencials i barris i construir fins a 20.000 habitatges de lloguer assequible.