Dissabte, 20 d'agost de 2022 - Edició 1486
La República

Catalunya rebrà el 16,3% de les transferències per digitalitzar el sector del transport provinents dels fons europeus

ACN Madrid – Catalunya rebrà el 16,3% de les transferències per digitalitzar el sector del transport provinents dels fons europeus. Així ho ha anunciat la ministra de Transports, Mobilitat i […]

Agències 06/07/2022

ACN Madrid – Catalunya rebrà el 16,3% de les transferències per digitalitzar el sector del transport provinents dels fons europeus. Així ho ha anunciat la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, als governs autonòmics en una reunió de la Comissió Nacional del Transport. En concret, el Govern rebrà 18,02 milions d’euros, dels 110 milions d’aquest fons. L’objectiu d’aquesta partida és impulsar la digitalització de les pimes privades de transport per carretera, tant de passatgers com de mercaderies. Els criteris de repartiment s’han fixat en funció de la població. El govern espanyol està enllestint un decret llei per transferir aquests fons a les comunitats amb una concessió directa.

D’altra banda, l’executiu estatal també que es concediran ajuts directes a les comunitats autònomes que redueixin un 30% dels preus dels abonaments de transport entre setembre i desembre, per compensar els efectes de la inflació.

La metodologia dissenyada pel ministeri per la implantació dels descomptes busca  “que no suposi cap tipus de gestió per al ciutadà i que es puguin aplicar amb la màxima rapidesa possible”. En aquest sentit, la ministra ha ofert a les comunitats autònomes col·laborar en la definició final de la metodologia per aconseguir que les ajudes es puguin materialitzar en el període previst.