Dissabte, 16 d'octubre de 2021 - Edició 1178
La República

Catalunya Ràdio estrena aquest dimarts el primer programa de temàtica LGTBIQ+ de l’emissora

ACN Barcelona.-Catalunya Ràdio estrena aquest dimarts a les set de la tarda el primer programa de temàtica LGTBIQ+ de l’emissora. El nou espai es dirà ‘Ja m’entens’ i el presentarà […]

Avatar
Agències 18/10/2020

ACN Barcelona.-Catalunya Ràdio estrena aquest dimarts a les set de la tarda el primer programa de temàtica LGTBIQ+ de l’emissora. El nou espai es dirà ‘Ja m’entens’ i el presentarà i dirigirà el periodista David Àvila. Amb aquesta proposta es vol donar veu a un col·lectiu “molt desconegut” per gran part de la gent, així doncs es vol mostrar “la seva realitat” d’una manera “divulgativa, pedagògica, entretinguda i amb rigor”. D’aquesta manera cada capítol serà temàtic i reflectirà els aspectes més representatius d’un tema en concret. Alguns dels temes que es posaran sobre la taula són l’educació LGTBIQ+ a les aules, com ha ajudat la ficció a acostar el col·lectiu + a la societat, VIH i sida o les relacions sexoafectives en temps de Covid, entre d’altres.

El programa comptarà amb diferents seccions, com la del divulgador Leopold Estapé, que es dirà ‘Història del pecat’ i que descobrirà aspectes com qui eren els primers transformistes de Barcelona durant la postguerra, o com va néixer els actes reivindicatius de l’Orgull. També es vol donar molt de pes a la cultura dins la secció ‘Més enllà de les Teresines’, on es vol descobrir autors, novel·les gràfiques, narrativa, història, festivals, cantautors vinculats al col·lectiu o temes culturals que vagin més enllà de les grans ciutats. Per fer-ho, en cada capítol hi haurà veus representatives del col·lectiu LGTBIQ+ que faran de prescriptors culturals. Alguns d’aquests especialistes seran el periodista Rubén Serrano, l’escriptora i activista Bel Olid o el periodista i líder de Ladilla Rusa, Víctor Fernández Clares, entre d’altres.Tot i ser un format podcast, el programa estarà molt lligat a l’actualitat tant des del format sonor com en xarxes socials, on es farà ressò de totes les notícies que facin referència al col·lectiu. També es demanarà la participació dels oients.