Dijous, 29 d'octubre de 2020 - Edició 826
La República

Catalunya Ràdio estrena aquest dimarts el primer programa de temàtica LGTBIQ+ de l’emissora

ACN Barcelona.-Catalunya Ràdio estrena aquest dimarts a les set de la tarda el primer programa de temàtica LGTBIQ+ de l’emissora. El nou espai es dirà ‘Ja m’entens’ i el presentarà […]

Avatar
Agències 18/10/2020

ACN Barcelona.-Catalunya Ràdio estrena aquest dimarts a les set de la tarda el primer programa de temàtica LGTBIQ+ de l’emissora. El nou espai es dirà ‘Ja m’entens’ i el presentarà i dirigirà el periodista David Àvila. Amb aquesta proposta es vol donar veu a un col·lectiu “molt desconegut” per gran part de la gent, així doncs es vol mostrar “la seva realitat” d’una manera “divulgativa, pedagògica, entretinguda i amb rigor”. D’aquesta manera cada capítol serà temàtic i reflectirà els aspectes més representatius d’un tema en concret. Alguns dels temes que es posaran sobre la taula són l’educació LGTBIQ+ a les aules, com ha ajudat la ficció a acostar el col·lectiu + a la societat, VIH i sida o les relacions sexoafectives en temps de Covid, entre d’altres.

El programa comptarà amb diferents seccions, com la del divulgador Leopold Estapé, que es dirà ‘Història del pecat’ i que descobrirà aspectes com qui eren els primers transformistes de Barcelona durant la postguerra, o com va néixer els actes reivindicatius de l’Orgull. També es vol donar molt de pes a la cultura dins la secció ‘Més enllà de les Teresines’, on es vol descobrir autors, novel·les gràfiques, narrativa, història, festivals, cantautors vinculats al col·lectiu o temes culturals que vagin més enllà de les grans ciutats. Per fer-ho, en cada capítol hi haurà veus representatives del col·lectiu LGTBIQ+ que faran de prescriptors culturals. Alguns d’aquests especialistes seran el periodista Rubén Serrano, l’escriptora i activista Bel Olid o el periodista i líder de Ladilla Rusa, Víctor Fernández Clares, entre d’altres.Tot i ser un format podcast, el programa estarà molt lligat a l’actualitat tant des del format sonor com en xarxes socials, on es farà ressò de totes les notícies que facin referència al col·lectiu. També es demanarà la participació dels oients.

Relacionats