Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Catalunya Ràdio amplia la seva cobertura i elimina zones fosques amb la millora del centre emissor del Perelló

ACN El Perelló.-Catalunya Ràdio ha millorat el centre emissor del Perelló per eliminar la zona fosca de cobertura d’FM que dificultava històricament la seva recepció en aquest municipi. La millora, […]

Avatar
Agències 05/12/2019

ACN El Perelló.-Catalunya Ràdio ha millorat el centre emissor del Perelló per eliminar la zona fosca de cobertura d’FM que dificultava històricament la seva recepció en aquest municipi. La millora, que ha suposat la instal·lació d’un nou repetidor al coll de les Guàrdies, permetrà els 3.000 habitants de la població poder sintonitzar sense problemes les diferents emissores del grup i, també, facilitar la recepció d’avisos d’emergències, atès que el terme municipal es troba inclòs dins del Pla d’Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA) per la proximitat amb la nuclear de Vandellòs. El director de Catalunya Ràdio, Saül Gordillo, ha subratllat el compromís de la ràdio pública nacional de prestar un servei de qualitat via FM, més enllà de l’expansió digital.

“Avui posem fi a un punt fosc al Perelló, on no arribàvem amb la qualitat que calia”, ha assegurat Gordillo, que ha visitat juntament amb responsables de l’empresa Cellnex i del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) les instal·lacions remodelades. Tot i que Catalunya Ràdio disposava d’un reemissor al coll de les Guàrdies per transportar el senyal des de la Mussara fins al Mont Caro, encara no havia resolt les deficiències de cobertura per la situació del nucli urbà, enclotat al peu de la serra del Boix, fet que no permetia els seus habitants sintonitzar correctament les emissores del grup.Gordillo ha destacat l’esforça del grup d’emissores durant els últims anys per posar remei a aquest tipus de situacions i garantir la cobertura als municipis amb un mínim de població. “Estem ja per sobre del 98% de la cobertura al principat. Com a emissora pública creiem que era una assignatura pendent resoldre aquesta mancança perquè la millora manera de fer servei pública i arribar és que la part d’FM sigui universal per tothom”, ha argumentat. En aquest sentit, ha apuntat que l’increment continuat del consum digital i l’aplicació mòbil durant els últims anys deixa encara una part de la població “exclosa” i, en aquest sentit, és “obligació” de la ràdio pública “d’arribar a tothom”. “Seguim treballant per detectar els punts del territori, cada cop menys, on no tinguem la cobertura adient”, ha sentenciat. Segons Gordillo, la millora no ha suposat cap despesa addicional per Catalunya Ràdio, atès que forma part de les actuacions que té anualment encarregades l’empresa Cellnex per fer el manteniment de les instal·lacions i la cobertura.Problema històric”Des de fa moltíssims anys, Catalunya Ràdio era molt complicat escoltar-la. Sí que avui en dia amb els mitjans digitals està molt cobert però hi ha moltíssima gent encara, una sóc jo, per qui la ràdio va molt bé, escoltar-la i acompanyant-te sempre. Espero que amb la millora del centre emissor el problema quedi solucionat. Estem molt agraïts que ens ho facin i als territoris que tenen problemes de recepció”, ha declarat per la seva banda l’alcaldessa del Perelló, Maria Cinta Llaó.Les noves freqüències que es podran sintonitzar des del centre emissor del Perelló són el 100.0 MHz FM en el cas de Catalunya Ràdio, 92,7 FM ICat i 102.2 Catalunya Informació.