Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Catalunya proposa que les autoritats regionals i locals siguin un “pont” entre Brussel·les i els ciutadans

ACN Brussel·les.-Catalunya proposa que les autoritats regionals i locals siguin un “pont” entre Brussel·les i els ciutadans. Així ho ha exposat la secretària d’Acció Exterior, Mireia Borrell, al Comitè de […]

Avatar
Agències 09/12/2019

ACN Brussel·les.-Catalunya proposa que les autoritats regionals i locals siguin un “pont” entre Brussel·les i els ciutadans. Així ho ha exposat la secretària d’Acció Exterior, Mireia Borrell, al Comitè de les Regions (CdR) aquest dilluns com a ponent de l’informe sobre el diàleg de la Unió Europea amb la ciutadania. El Govern és l’encarregat d’elaborar la postura del CdR sobre aquesta qüestió i en el seu esborrany presentat aquest matí reivindica que les regions i ens locals tinguin un rol de “lideratge” en aquest “diàleg permanent” perquè són les que més coneixen el que passa sobre el terreny.

“Pensem que el missatger adequat són les autoritats regionals i locals”, ha defensat la secretària Borrell.El Govern ha lamentat que Brussel·les no “escolta” prou els ciutadans i ha apostat per crear un diàleg “bidireccional”. “El problema de la UE no és de comunicació, sinó d’escoltar els problemes dels ciutadans”, ha assegurat Borrell.