Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Catalunya podrà destinar gairebé 175 MEUR dels fons europeus de cohesió a la gestió de la pandèmia

ACN Brussel·les.-Catalunya podrà destinar 174,9 milions d’euros dels fons europeus de cohesió a mesures per gestionar la pandèmia. Brussel·les ha permès aquest dijous al Govern utilitzar 104,9 milions d’euros del […]

Avatar
Agències 27/08/2020

ACN Brussel·les.-Catalunya podrà destinar 174,9 milions d’euros dels fons europeus de cohesió a mesures per gestionar la pandèmia. Brussel·les ha permès aquest dijous al Govern utilitzar 104,9 milions d’euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) -provinents en gran part de la partida d’investigació- per cobrir despeses relacionades amb la resposta sanitària a la crisi de la covid-19. A més, la Comissió Europea ha autoritzat a la Generalitat per gastar fins a 70 milions d’euros dels FEDER per finançar el “capital de treball” de les PIMES de manera “temporal”.

Aquesta redistribució de les ajudes europees s’emmarca en la decisió de la Unió Europea de flexibilitzar l’ús dels fons de cohesió com el FEDER per reforçar els sistemes sanitaris i donar suport a les pimes i als treballadors. Va ser una de les primeres mesures que va impulsar la Comissió Europea a finals de març per mitigar l’impacte de la pandèmia.Després de negociar amb el Govern i l’executiu espanyol les modificacions en el programa FEDER, finalment Brussel·les ha donat llum verda a l’ús d’aquests fons per a accions relacionades amb la covid-19. Això comportarà que es destinin uns 102,5 milions d’euros menys a recerca i desenvolupament a Catalunya amb finançament europeu.