Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Catalunya obté finançament de la CE per celebrar la Nit Europea de la Recerca al novembre

ACN Barcelona.-Catalunya celebrarà el 27 de novembre la Nit Europea de la Recerca. El consorci format per la Universitat de Girona (UdG), entitat coordinadora; la Universitat de Barcelona (UB), la […]

Avatar
Agències 04/05/2020

ACN Barcelona.-Catalunya celebrarà el 27 de novembre la Nit Europea de la Recerca. El consorci format per la Universitat de Girona (UdG), entitat coordinadora; la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVIc-UCC), la de Lleida (UdL), la Rovira i Virgili (URV), l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC) ha aconseguit finançament pel projecte European Researchers’ Night dins el programa Horizon 2020 per tal d’organitzar aquest esdeveniment. La celebració es farà sota el lema ‘Recerca per canviar’, amb l’objectiu de mostrar com d’important és la recerca de les institucions catalanes per millorar el dia a dia.

La Nit Europea de la Recerca és un esdeveniment públic dedicat a la divulgació de la ciència que se celebra cada any en més de 300 ciutats de 30 països d’Europa al mateix temps. El seu objectiu és apropar la recerca i els seus protagonistes al públic i donar a conèixer la recerca i la innovació de manera planera i divertida. La crisi del coroanvirus ha obligat a endarrerir la seva celebració de setembre a finals de novembre i, en tot cas, els actes estaran supeditats a les indicacions de les autoritats sanitàries. La iniciativa catalana, l’EUNightCAT20, ha obtingut 14 punts sobre 15. “Aquest seria el primer cop que la Nit Europea de la Recerca a Catalunya se celebra amb finançament de la Comissió Europea i és un gran recolzament per posar en valor de cara a la societat la recerca i innovació catalana”, explica Sílvia Simon, investigadora de la UdG i coordinadora del projecte. L’any passat es van celebrar més de 200 activitats arreu de Catalunya que incloien xerrades, tallers, experiments, espectacles i jocs.