Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

Catalunya lidera la sol·licitud d’ajudes per a empreses que van invertir en mesures d’urgència per combatre la covid-19

ACN Barcelona.-Catalunya és la comunitat que més ajudes ha sol·licitat al govern espanyol per dur a terme projectes per combatre la covid-19 durant aquest any. Segons ha informat el Ministeri […]

Avatar
Agències 12/08/2020

ACN Barcelona.-Catalunya és la comunitat que més ajudes ha sol·licitat al govern espanyol per dur a terme projectes per combatre la covid-19 durant aquest any. Segons ha informat el Ministeri d’Indústria a través d’un comunicat, les empreses del territori han demanat subvencions per 18,7 MEUR i han presentat 68 projectes. A continuació es troben Andalusia (15,7 MEUR i 55 projectes), el País Valencià (15,5 MEUR i 64 projectes) i Madrid (11,2 MEUR i 32 projectes). Al conjunt de l’Estat, les subvencions sol·licitades arriben als 101,4 MEUR repartides en 375 projectes. Així, el govern espanyol assegura que s’executarà tot el pressupost que s’havia destinat a aquesta línia, que s’havia fixat en 11 MEUR.

La majoria dels projectes (209) corresponen a la construcció de noves instal·lacions per a la producció de productes considerats d’emergència per fer front al coronavirus. Per altra banda, 101 projectes fan referència a l’expansió de les línies de producció que ja fabriquen articles d’emergència, mentre que 65 tenen a veure amb la reconversió de línies de producció ja existents.Pel secretari general d’Indústria i de la pime, Raül Blanco, “l’èxit de la convocatòria demostra el fort impacte d’aquesta nova línia d’ajudes”. “Per primera vegada se subvenciona a les indústries que han dedicat temps i esforç en abastir a la ciutadania amb productes bàsics per fer front a la crisi sanitària”, ha afegit.