Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Catalunya és la segona regió europea amb més finançament per a startups ‘deeptech’, amb prop de 40 milions

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Catalunya és la segona regió europea que ha aconseguit més finançament per a startups ‘deeptech’, amb cinc companyies que han aixecat 40 milions d’euros de la darrera convocatòria de l’European Innovation Council Accelerator (EIC Accelerator) del 2022 de la Comissió Europea, segons ACCIO. Es tracta d’Inbrain Neuroelectronics, ABCDx, Time is Brain, ELEM Biotech i Gate2brain, i formen part del total de 78 startups ‘deeptech’ europees seleccionades, d’entre més de 1.000 candidatures que es van presentar a la convocatòria. Amb tot, Catalunya se situa per darrera l’Illa de França i supera altres regions com la Llombardia. Les cinc startup catalanes suposen el 8,4% del finançament rebut i el 6,4% de les empreses finalistes.

Per ciutats, Barcelona lidera el volum de finançament captat, amb 33,9 milions d’euros, per davant de Milà i Espoo (a Finlàndia). Les ‘deeptech’ són empreses amb arrels en la ciència, la tecnologia o l’enginyeria, que requereixen talent de l’àmbit STEM i que desenvolupen coneixement i tecnologia pioners.

Publicitat

L’empresa que ha obtingut més finançament ha estat Inbrain Neuroelectronics, dedicada a les neuroteràpies, que ha obtingut 17,5 milions; mentre que ABCDx ha rebut 8,8 milions d’euros, i  Time is Brain, amb 5,8 milions d’euros. Per la seva banda, ELEM Biotech, especialitzada en la tecnologia dels bessons digitals, ha aixecat 5,1 milions, i Gate2brain, del sector de la biotecnologia, n’ha obtingut 2,5.

Actualment, a Catalunya hi ha 291 startup ‘deeptech’, xifra que representa el 15,3% del total de l’ecosistema d’startup. En total, generen més de 1.700 llocs de treball altament qualificats que facturen 124 milions d’euros. El 40% d’aquestes empreses es dediquen a la biotecnologia, el 23% a la intel·ligència artificial; l’11% als materials de frontera, el 8,6% a la robòtica i el 5,9% a la fotònica.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió