Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Catalan News registra el seu màxim històric mensual d’usuaris coincidint amb la crisi del covid-19

ACN Barcelona.-El servei en anglès de l’ACN, Catalan News, ha registrat aquest març el seu màxim històric mensual d’usuaris únics coincidint amb la crisi del covid-19. El portal ha sumat […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-El servei en anglès de l’ACN, Catalan News, ha registrat aquest març el seu màxim històric mensual d’usuaris únics coincidint amb la crisi del covid-19. El portal ha sumat 231.945 usuaris únics durant el tercer mes del 2020, una xifra que supera l’anterior màxim, de l’octubre del 2019, el mes de la sentència del judici de l’1-O (161.589 usuaris únics). També suposa gairebé el doble d’audiència que el fins ara segon registre més alt, l’octubre del 2017 (118.515). Més de dues terceres parts dels usuaris de Catalan News el març tenen l’anglès com a llengua habitual, i gairebé quatre de deu són residents a Espanya. Les xifres revelen que el mitjà marca tendència entre els residents estrangers a Catalunya i la resta de l’Estat.

Durant el març, el número total de sessions també va registrar el màxim històric, amb 443.184, així com les visualitzacions de pàgines, 825.062. Els usuaris anglòfons van superar el 70%, amb els castellanoparlants en segona posició, amb un 5%, i els de parla alemanya i holandesa amb un 1,7% en tercer i quart llocs. Pel que fa a l’ubicació, darrere d’Espanya (38%) es troben el Regne Unit (19%), els EUA (10%), Irlanda (3,3%) i França (2%). Els usuaris residents a l’Estat han estat significativament superiors a la mitjana mensual a Catalan News. Els dies amb més visites al web del portal van ser el 14 de març, coincidint amb la declaració d’estat d’alarma; l’11 de març, dia que es va anunciar un número destacat de casos positius de covid-19 a la Conca d’Òdena; i el 13 de març, la jornada en què el president de la Generalitat, Quim Torra, va demanar el confinament total de Catalunya al govern espanyol. Les dades mostren una tendència dels residents estrangers al país a informar-se sobre la crisi sanitària a Catalunya i els seus efectes en anglès a través de Catalan News. El portal té com a objectiu difondre l’actualitat catalana en tots els àmbits des de la vocació de servei públic i oferint informació entenedora i contextualitzada per a un públic estranger resident a Catalunya, Espanya i la resta del món.A les xarxes socials, el canal en anglès de l’ACN també ha registrat increments en seguidors. Al final del mes de març, el compte de Twitter registrava 31.200 seguidors, mentre que el de Facebook superava els 22.000 i el d’Instagram, amb menys d’un any de vida, arribava a 850.