Dijous, 17 de juny de 2021 - Edició 1057
La República

Castelló d’Empúries planteja aturar el projecte de gossera i fer un acord amb la comarcal arran de la marxa de Progat

ACN Castelló d’Empúries.-L’Ajuntament de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) es planteja aturar el projecte de construcció d’una gossera municipal i signar un conveni amb la nova gossera comarcal arran de l’anuncia […]

Avatar
Agències 01/02/2021

ACN Castelló d’Empúries.-L’Ajuntament de Castelló d’Empúries (Alt Empordà) es planteja aturar el projecte de construcció d’una gossera municipal i signar un conveni amb la nova gossera comarcal arran de l’anuncia de la marxa de l’associació Progat i Gos Ampuria. En un comunicat, el consistori nega –com manté la Progat- que hagi demanat a l’associació que abandoni l’espai on està ubicat el refugi però recorda la “impossibilitat” de tramitar una llicència per tal que la protectora es pugui quedar en aquest indret. Recorden que es troba en una zona perifèrica de protecció i connexió entre el Cortalet i els Estanys de Palau i que el Parc Natural dels Aiguamolls “no ho autoritza”.

En aquest sentit, diuen que van buscar una altra zona, a través d’un modificació del POUM, per ubicar-hi una gossera que havia de servir, diuen, per “donar continuïtat de forma legal” a la iniciativa de Progat. “Per l’Ajuntament, el projecte de la gossera municipal tenia sentit si la protectora, que porta 20 anys funcionant de manera satisfactòria, tenia opció de formar-ne part”, asseguren. Si això no és possible, afegeixen, l’opció “perd pes i, per tant, es valorarà si cal tirar-la endavant o decantar-se per la comarcal”. Fins que no es prengui una decisió, l’Ajuntament ha signat un conveni amb el Consell Comarcal per tal de delegar-li les competències del benestar i acollida dels animals abandonats que es trobin al municipi, de manera temporal.Malgrat això, ha anunciat que està en contacte amb Progat i altres associacions de la comarca per tal de reunir-s’hi aquesta setmana i abordar la problemàtica.