Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Castelldefels s’oposa a un creixement de l’aeroport del Prat que alteri l’actual sistema d’ús de pistes

ACN Castelldefels.-L’Ajuntament de Castelldefels ha donat suport a l’informe elaborat per la Cambra de Comerç de Barcelona en què es planteja que l’aeroport del Prat arribi als 90 milions de […]

Avatar
Agències 25/06/2019

ACN Castelldefels.-L’Ajuntament de Castelldefels ha donat suport a l’informe elaborat per la Cambra de Comerç de Barcelona en què es planteja que l’aeroport del Prat arribi als 90 milions de passatgers l’any 2030. Això si, en un comunicat, el consistori ha deixat clar que s’oposarà a que aquest increment de la capacitat suposi una alteració de l’actual sistema d’ús de les pistes ni de les configuracions i horaris en vigor. “Aquest sistema és fruit d’un consens entre el territori i l’aeroport que ha demostrat la seva eficàcia en tots aquests anys”, s’afirma en un comunicat. Així, l’alcaldessa del municipi, Maria Miranda, ha destacat que cal seguir treballant en un creixement sostenible i consensuat de l’aeroport perquè “no vagi en detriment de la qualitat de vida dels veïns”.

El consistori considera irrenunciable l’actual ‘statu quo’ de la gestió de pistes de l’aeroport i assegura que treballa ja amb contactes “discrets” a la recercad’un consens territorial per coordinar el treball de tots els municipis afectats amb l’objectiu de no alterar “un equilibri que ha donat fruits molt positius”. El passat mes de febrer, l’Ajuntament de Castelldefels va tornar a denunciar l’augment d’avions que sobrevolen la ciutat i les afectacions que això té sobre els veïns del municipi, especialment els de la franja marítima. Un increment d’avions que s’explica pel creixent ús de la configuració est diürna no preferent, la que habitualment s’utilitza en episodis climatològics adversos, i que cada cop és més habitual.