Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Castella i Lleó suspèn cautelarment la vacunació amb AstraZeneca a l’espera d’un informe de l’EMA

ACN Barcelona.-La conselleria de Sanitat de Castella i Lleó suspèn cautelarment la vacunació amb AstraZeneca. En un comunicat fet públic aquest dimecres, justifica la decisió en aplicació del “principi de […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Barcelona.-La conselleria de Sanitat de Castella i Lleó suspèn cautelarment la vacunació amb AstraZeneca. En un comunicat fet públic aquest dimecres, justifica la decisió en aplicació del “principi de precaució que ha de regir la gestió d’alarmes i riscos en qualsevol medicament”. La mesura cautelar s’adopta a l’espera de conèixer l’informe de seguretat que es preveu que elabori el Comitè d’Avaluació de Riscos de Farmacovigilància de l’Agència Europea del Medicament (EMA per les seves sigles en anglès), que es reuneix aquest dimecres. En aquest sentit, la conselleria condiciona continuar la vacunació amb la vacuna d’Oxford a les decisions que es puguin adoptar pròximament des d’òrgans executius de la Unió Europea i el Sistema Nacional de Salut.

La suspensió cautelar afecta les vacunacions massives programades a la comunitat de Castella i Lleó que preveien fer ús del vaccí d’AstraZeneca.