Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

Cassà de la Selva organitza un concurs de curtmetratges durant el confinament i rep 79 propostes

ACN Cassà de la Selva.-Cassà de la Selva (Gironès) ha organitzat el Confinacurts, un concurs de curtmetratges pensats, enregistrats i editats en només 24 hores. Fins a 105 persones d’arreu […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Cassà de la Selva.-Cassà de la Selva (Gironès) ha organitzat el Confinacurts, un concurs de curtmetratges pensats, enregistrats i editats en només 24 hores. Fins a 105 persones d’arreu dels Països Catalans es van inscriure i finalment els organitzadors van rebre 79 propostes dins del termini establert. Aquest diumenge es van repartir els premis guanyadors, en què ‘L’últim sopar’ d’Ariadna Pastor, de Barberà del Vallès (Vallès Occidental), va emportar-se el primer premi. El format del Confinacurts és el mateix del Correcurts que es fa al municipi gironí i que aquest febrer va arribar a la 16a edició.

El cineclub Vuitimig de Cassà de la Selva (Gironès) ha organitzat aquest cap de setmana un concurs de curtmetratges per amenitzar els dies de confinament. L’objectiu era entretenir i amenitzar el cap de setmana durant l’estat d’alarma. El Confinacurts s’ha gestionat amb poc temps i en tan sols una setmana s’ha aconseguit la inscripció de 105 persones de diferents punts dels Països Catalans.El concurs consistia en què tots els participants havien d’idear, rodar i editar un curtmetratge en tan sols 24 hores i havien d’incloure dos elements que els organitzadors anunciaven quan donaven el tret de sortida del concurs. En aquest cas, tots els curtmetratges havien d’incloure una nevera i la paraula ‘tiberi’ en les seves creacions. A més, els rodatges havien de ser a l’interior del domicili, respectant el confinament. Al final, els organitzadors van rebre 79 projectes dins dels terminis establerts.Aquest diumenge s’ha fet una gala per ‘streaming’ per anunciar els guanyadors. El primer premi va ser per ‘L’últim sopar’ d’Ariadna Pastor, de Barberà del Vallès (Vallès Occidental). El vídeo té una durada d’un minut i en ell s’explica la venjança durant el confinament. El segon premi ha estat pel figuerenc Pitu Gonzàlez amb ‘The Irèbit’, un homenatge a la pel·lícula ‘El resplandor’ d’Stanley Kubrick. El tercer premi s’ha quedat a Cassà de la Selva amb ‘El gran tiberi’ de Dirty Forty’s.El Confinacurts és una adaptació del concurs Correcurts, que habitualment se celebra en el marc de la Mostra d’animació i Curtmetratges de Cassà de la Selva (MACCA), i que el passat mes de febrer va arribar a la setzena edició. La iniciativa del Cineclub Vuitimig ha comptat amb el suport de l’ajuntament de Cassà de la Selva, Jordi Fusté com a responsable tècnic i de l’estudi gràfic Font3studi. El jurat ha estat format per Marc Salgas, Pau Garriga i Marian Vilallonga.