Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

Cassà de la Selva homenatja el Soldat desaparegut amb una placa al cementiri del poble

ACN Girona.-L’Ajuntament de Cassà de la Selva (Gironès) ha homenatjat el ‘Soldat Desaparegut’ amb una placa que s’ha instal·lat al cementiri de la localitat aquest diumenge. L’acte l’ha encapçalat l’alcalde, […]

Avatar
Agències 11/10/2020

ACN Girona.-L’Ajuntament de Cassà de la Selva (Gironès) ha homenatjat el ‘Soldat Desaparegut’ amb una placa que s’ha instal·lat al cementiri de la localitat aquest diumenge. L’acte l’ha encapçalat l’alcalde, Robert Mundet, i vol recordar les intervencions en fosses comunes. El Departament de Justícia ja va retre homenatge el juny del 2019 al ‘Soldat Desconegut’ presidint la sepultura del brigadista que va morir en combat a finals de 1939. El soldat, que probablement era membre de les Brigades Internacionals, va ser mal enterrat a la cuneta del camí de Porrer Vell, a prop de Cal Porrer, a l’est del nucli urbà de Cassà de la Selva. Més endavant, el cos va ser recol·locat al marge, sota un túmul de pedres amb dues creus de ferro.

El 2017 es va descobrir el cos de l’home en una intervenció arqueològica de la Generalitat, emmarcada en el programa del Pla de Fosses.